fredag 5 februari 2016

Välkomna alla ny Ä'n!

Vi har väntat i två år, men nu har de kommit!

Mamma Vega med sina små 


Äntligen är valparna här! Working Ninja's Vega födde den 4/2 sex stycken välskapta valpar. Pappa till kullen är Lisa Hansson's fina och mycket lovande Somollis Lisbon. 
Det bli vår Ä-kull, tänk att vi snart gått genom hela alfabetet..! 

Ä-kullen blir för oss lite unik. Om vi minns rätt så är det andra gången i kennelns historia (startades 1975) som vi har fått förlösa en del av en kull med kejsarsnitt. Valp nummer ett kom av sig själv men sen var det stopp. Trots ordentliga krystvärkar kom det inga fler valpar och man valde då att snabbt hjälpa Vega med ett kejsarsnitt. Vega är ju en liten tik och valparna var ganska stora... 
Både mor och valpar mår bra och vi är tacksamma över vilken snabb och bra hjälp vi fick på Jourkliniken Hund & Katt i Örebro Län AB. 

Det här är också första gången som vi får en hel kull med bara tikar. Vega fick alltså 6 tikvalpar! Alla valpar är tingade sen en tid tillbaka. Vi kommer att höra av oss till er som vi har på vår "valplista" under närmsta veckan. Naturligtvis så kommer det att bli lite ommöblering på listan då det finns bokningar på hanar... Om vi får några "lediga" tikvalpar kommer vi att lägga ut det här på bloggen. Man kan naturligtvis redan nu höra av sig till Stefan 070-951 91 00 eller Jenny 070-236 29 60 om man vill anmäla intresse.